Een seksuele Odyssee

Mijn Haagse oom Karel van 72 vertelde laatst op zijn verjaardag dat hij na dik twee jaar weduwnaarschap weer een relatie had. Iedereen blij. Bij sommigen echter kwam de koffie naar boven toen hij eraan toevoegde dat zijn nieuwe verkering nog maar 25 lentes telde.

En ja, ze woonde niet in Nederland maar in het verre Thailand. Ook had hij haar nog nooit gezien. Althans, niet in levenden lijve; wel natuurlijk via de computer. Hij communiceerde met haar in een soort school-Engels, en dat ging best. “Zij hield van oudere mannen, want die zijn tenminste niet zo oppervlakkig en hebben een mooie kennis van het leven,” zo hoopte oom Karel de fronsende wenkbrauwen van zijn visite glad te strijken. Hij had trouwens ook al kennisgemaakt met “haar lieve zus” en niet te vergeten met “moeders”. Heel aardige dame die direct enorm op hem gesteld was geraakt. Zo jammer dus dat zij aan een ernstige ziekte leed en een dure operatie diende te ondergaan, waarvoor het geld echter ontbrak. Daarom had hij, uit de goedheid van zijn hart, zeshonderd euro overgemaakt. De verjaarsvisite kreeg maar net geen bloedspuwing. Als uit één  mond klonk het dat oom Karel in handen was gevallen van een bende oplichters. Hoe kon hij toch zo, euh, ongelooflijk naïef zijn?! Slechts heel even leek mijn oom uit het veld geslagen. Toen had hij zijn verdediging klaar en sprak hoopvol de historische woorden: “Nou, misschien ben ik wel de Uitzondering.”

Ik heb veel aan mijn oom moeten denken tijdens het lezen van Verlangen naar @Katja80, Op avontuur in seksdateland, waarin eveneens een zeventiger, genaamd Coos, zich op vrijersvoeten begeeft door te gaan seks daten via het internet. Zo hoopt hij aan zijn trekken te komen, de spanning en erotiek te vinden die zijn eigen, ingeslapen huwelijksleven hem allang niet meer biedt. Van nature is Coos een nette, beschaafde vent. Universitair opgeleid, een oud-leraar. Een beste kerel die zich telkens keurig voorstelt aan de dames en ja, door hen uiteraard met huid en haar verslonden wordt. Coos wordt leeg getrokken en leeg gezogen, financieel gezien dan. Iedere e-mail die hij verstuurt kost hem welgeteld een enkele euro. En ja, wat is nu een eurootje als in een zeer nabije toekomst een nat, smachtend kutje op je wacht? Maar het blijft natuurlijk niet bij een enkele euro. Het worden er tientallen, weldra honderden. In het hoofd van Coos rinkelen de alarmbellen maar hij blijft geloven, tegen beter weten in, want ja… de geilheid blijft!

Aan de hand van de e-mailcorrespondentie tussen Coos en de diverse ‘hete dames’ wordt duidelijk hoe geraffineerd bij hem de lust wordt opgewekt… De spannende beloftes, het schaamteloze en onverbloemde taalgebruik, het laat ook (de fantasie en verlangens van) een lezer niet onberoerd. Hoe vals en plat dan ook de vele e-mails waarin Coos overduidelijk aan het lijntje wordt gehouden en die gaandeweg over koetjes, neen, over kutjes en kalfjes gaan.

Behalve aan mijn oom Karel moest ik tijdens het lezen ook denken aan het korte verhaal van Heere Heeresma, Een Winkelier keert niet Weerom, uit de bundel Zwaarmoedige Verhalen voor bij de Centrale Verwarming. Een eveneens bovenste beste borst, een middenstander, zit op zomaar een dag eigenlijk opeens in een roeibootje. Bij hem aan boord stapt een mysterieuze, in het zwart geklede figuur, een soort postbode. Steeds meer krijgt de winkelier het angstige gevoel dat er aan boord iets ernstig mis aan het gaan is, maar weerstand bieden kan en durft hij niet echt. Als ze zich ten slotte in het midden van een kanaal bevinden, met de boeg recht in de richting van een rode, wegzakkende zon, vliegt de boot richting einder en luiden de laatste woorden van de winkelier: “Allemensen, wat gaat het hard. Wat gaat dat hard.”

Gelukkig voor ‘onze Coos’ is hij niet op weg naar het/de Einde(r), en is het slechts zijn portemonnee die hard, heel hard, leegloopt. Wel is hij een Seksuele Odyssee rijker die hem niet climaxt maar loutert.

Dat proces nu is erg fascinerend om te lezen.

Peter Yeh, oud-hoofdredacteur Penthouse Magazine 

Verlangen naar @Katja80, op avontuur in seksdateland is te koop als ebook en als papieren boek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *